IHM

Ressursar i matavfall

Kvar nordmann kastar i gjennomsnitt litt over 50 kg matavfall i året! Ditt viktigaste bidrag for miljøet, er sjølvsagt å syte for å redusere mengda matavfall som vert kasta. Derfor er det viktig å planleggje matinnkjøpa dine og ete restemat.

Kvar nordmann kastar i gjennomsnitt litt over 50 kg matavfall i året! Ditt viktigaste bidrag for miljøet, er sjølvsagt å syte for å redusere mengda matavfall som vert kasta. Dett gjer du fyrst og framst ved å planleggje matinnkjøpa dine og ete restemat! Matrestar frå tallerken og kjøleskåp som ikkje kan nyttast på annan måte, må behandlast som matavfall og komposterast heime, eller leverast i dunk for matavfall. Matavfallet som vert henta på rutene, vert levert til Lindum sitt sentralkomposteringsanlegg i Odda, og vert til gjødsel og jordprodukt

Mat er ein global ressurs. Å redusere kasting av mat vil ha positive menneskelege, økonomiske og økologiske konsekvensar. Sjå Østfoldforskning og matvett.no. Meir om heimekompostering finn du her.

Indre Hordaland Miljøverk

Bjørkemoen 60, Voss

Postboks 161, 5701 Voss

Telefon 56 52 99 00

Denne e-postadressa er beskytta mot program som samlar e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne sjå den.

facebook  instagram

   

Kommunevapen IHM Eidfjord1

Eidfjord

 

Kommunevapen IHM Granvin1

Granvin

 

Kommunevapen IHM Jondal1

Jondal

 

Kommunevapen IHM Ullensvang1

Ullensvang

 

Kommunevapen IHM Ulvik1

Ulvik

 

Kommunevapen IHM Voss1

Voss